Scene dintr-o căsnicie

1 martie , 12:00
Teatrul Național Radu
Text: Ingmar Bergman
Regia: Charles Muller
Decoruri și costume: Dragoş Buhagiar
Dramaturgie: Olivier Ortolani
Design lumini: Philippe Lacombe
Muzica: Gast Waltzing
Distribuție: Krista Birkner, Daniel Bucher
Soarta nu e blândă cu nimeni. Când Johan o anunță pe soția sa Marianne la masa din bucătărie că o va părăsi imediat pentru o tânără iubită, o lume pe care ea o credea sigură se prăbușește. În toți acești ani dragostea părea să fie un dat de la sine înțeles. Dar acum, toată această dragoste devine un coșmar. Afecțiunea se transformă în ură reciprocă, încrederea se transformă în vulnerabilitate, iar plăcerea se transformă în violență. Doar treptat, după o lungă și dureroasă odisee, cei doi se regăsesc cu prudență din nou – și pentru prima dată pe ei înșiși.
Povestea de dragoste dintre Johan și Marianne, relatată într-un mod realist și extraordinar de intens – cu toate suișurile și coborâșurile sale dramatice – ne arată scene dintr-o căsătorii cu o sinceritate dezarmantă. Sau, cel puțin, cei implicați pretind foarte convingător că sunt sinceri și deschiși. Un joc de-a căsătoria plin de surprize.
La 11 ani după punerea în scenă în limba franceză a „SCENELOR DINTR-O CĂSNICIE” pentru Teatrul din Esch, Charles Muller reia piesa lui Ingmar Bergman, de data aceasta în limba germană, pentru o coproducție cu Secția Germană a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu. Va fi ultima producție a lui Charles Muller ca regizor al Teatrului din Esch.
18, 19 octombrie 2018, Esch, Luxemburg
Durata estimativă:1h 20min
Data premierei:15-12-2017
Secțiagermană
Limita de vârstă:
Traducere:Spectacol prezentat în limba germană, cu traducere în limba română

SUGESTII SIMILARE