Cu mulțumirile firmei

Text: Lutz Hübner
Regia: Theodor-Cristian Popescu
Traducere în limba română: Victor Scoradeţ
Scenografie video și light design: Mihai Păcurar
Asistent regie: Lucian Pană
Antrenament vocal : Tim Schüler
Mișcare scenică: Fatma Mohamed
Distribuție: Daniel Bucher, Anca Cipariu, Valentin Späth, Ali Deac, Johanna Adam
Adam Krusenstern este un reprezentant al „vechii școli”, al capitalismului clasic, martorul unei lumi schimbate, în care a ajuns fără să își dea seama cum. Pentru Krusenstern, care caută stabilitate, mutarea priorităților de pe creșterea constantă a calității produsului pe „ambalarea” acestuia aduce cu sine un concept atât de radical, încât se agață din ce în ce mai mult de vechile sale idei despre binele și răul în afaceri. Figura lui Andy Warhol, fondatorul controverselor artistice, subliniază ciocnirea a două lumi. Warhol provoacă prin ceva radical nou, prin ceva ce predecesorii săi nu pot digera cu ușurință. Tot prin intermediul acestuia, se pune problema modului în care poate fi înțeles noul, din perspectiva geniului și a șarlatanului.
Compania a fost preluată, toți directorii au fost concediați. Cu excepția lui Krusenstern. Adam Krusenstern, șeful departamentului de dezvoltare, este singurul invitat la casa de țară a companiei pentru un weekend – dar de ce? Ca să cunoască noua conducere? Va continua să fie angajat? Sau acesta este un test final? Atractiva asistentă a noii conduceri îl îngrijește și îi face șederea cât mai plăcută. Dar de ce? Krusenstern este neliniștit. În timpul întâlnirilor cu John, noul manager de resurse umane, și Ella, coach de resurse umane, se comportă neîndemânatic, iar Sandor, un tânăr snob, îl enervează. Etica muncii, structurile, bunele maniere, acesta este credo-ul lui Krusenstern, dar se pare ca acestea nu au ce căuta aici. Sau poate că tocmai din acest motiv se află aici? Ar trebui să ia frâiele în mână și să organizeze ceva? O întâlnire de lucru? Sau o petrecere? Își va pierde Krusenstern locul de muncă din cauza lipsei de flexibilitate? Sau din cauza unui comportament supra-conform? Cine este adversarul său? Chiar are unul sau jocul s-a terminat?

Piesa lui Lutz Huebner „CU MULȚUMIRILE FIRMEI” analizează o problemă actuală legată de structurile economice globale, prin prisma schimbării conceptului care stă la baza producției și marketingului din sfera privată.
Durata estimativă:
1h 45min
Data premierei:08-12-2015
Secțiagermană
Traducere:Spectacol prezentat în limba germană, cu traducere în limba română

SUGESTII SIMILARE