Încoace și încolo

Text: Ödön von Horvath
Regia: Alexander Riemenschneider
Traducere: Dan Stoica
Scenografie: David Hohmann
Muzică: Tobias Vethake
Asistent regie și coordonator proiect: Fabiola Eidloth
Distribuție: Daniel Bucher, Daniel Plier, Emőke Boldizsár, Ali Deac, Yannick Becker, Johanna Adam, Theodora Sandu, Fabiola Petri, Ștefan Tunsoiu

Spectacol prezentat în limba germană, cu traducere în limba română
Compania lui Ferdinand Havlicek, protagonistul piesei „Încoace și încolo”, dă faliment. Migrantul este deportat pentru că acum nu mai are nicio valoare pentru stat. Nu are voie să intre în țara sa de origine, pe care a părăsit-o în copilărie, deoarece cetățenia sa a expirat. Apatridul se pierde în zona ilegală, aleargă încoace și încolo între punctele de trecere a frontierei și este la mila autorităților de frontieră. Havlicek se confruntă cu perspectiva de a-și petrece întreaga viață pe pod, făcând naveta între cele două puncte de trecere, deoarece a fost evacuat din țara în care a trăit toată viața și fără dreptul de a intra în țară în că s-a născut.
„ÎNCOACE ȘI ÎNCOLO” este o satiră cu un simț critic, ascuțit. Ea tratează un subiect actual în zona europeană, cu granițele sale și situațiile birocratice absurde în care se află oamenii obișnuiți. Personajele încearcă să atragă omenirea și să atragă atenția asupra faptului că Havlicek este o persoană și nu un act oficial. Totul este în zadar – el, este din ce în ce mai implicat în mașinațiuni politice, contrabandă și povești de dragoste. Publicul se confruntă cu întrebări precum: Ce se întâmplă dacă îmi pierd mijloacele de trai, dar, în același timp, trebuie să părăsesc și țara în care am trăit cea mai mare parte a vieții mele?
Durata Estimativa : 1h 20min
Data Premierei : 2018-09-15
Secția : germană

SUGESTII SIMILARE