Țesătorul de vise - Poveste de Crăciun 2

Text: Alexandru Curta, Florin Coşuleţ
Regia: Florin Coşuleţ
Coordonare muzicală: Melinda Samson și Pali Vecsei

Distribuție: Florin Coşuleţ - Gavriil, Mihai Coman - Victor, Cristina Blaga-Tomuș - Viorica, Codruţa Vasiu - Alina, Ada Bicfalvi - Diana, David Guță - Andrei, Mihai Mocanu - Tommy, Briana Iacob – Serafima, Andrei C. Șerban – Vlad, Maria Maftei – Ilinca

Vocea de la radio: Pompiliu Onofrei

Colindători, studenții Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Litere și Arte, Departamentul de Artă Teatrală:

Anul II Master: Iulian Buzuloiu, Ioana Dima

Anul I Master: Ștefan Chelimândră, Alexandru Bumbeș, Anastasia Petrean, Andra Stoian, Ana Ștefan, Isabela Haiduc, Patrick Imbrescu

Anul II Actorie: Oana Noja, Alexia Marcu, Mădălina Foficaș, Bogdan Truță, Theodora
Constantin, Sofia Ivan, Ilinca Morar

Anul I Actorie: Sorana Ilie, Ionuț Arin, Alexandru Mutu, Iuliana Dogaru, Andrada Vlad

(Instrumentiști: Adrian Bumbeș acordeon – master I, Oana Noja vioară – anul II Actorie, Andrei Șerban – master I și Mădălina Foficaș – chitară)

Manager proiect: Luminița Bîrsan
Asistent proiect: Denis Dascălu

Spectacolul „Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun 2” este o poveste a cărei acțiune se petrece în seara de Ajun. Subiectul e simplu, curat, plin de emoție, de duioșie, de întâlniri surprinzătoare și finaluri fericite.
La fel de frumoasă ca trama piesei este povestea realizării acestui spectacol. Trebuie spus de la început că textul a fost scris de către Alex Curta și Florin Coșuleț (cel care vă scrie aceste rânduri) și că are trei coordonate principale.
Colindul! Neprețuita moștenire a acestui spațiu european și a oamenilor ce-l locuiesc stă la baza alcătuirii demersului nostru teatral.
Colindul, acest fir roșu neîntrerupt al neamului românesc, tors și împletit pe parcursul a peste 2000 de ani, este, fără tăgadă, un element cultural de patrimoniu UNESCO, este, dacă vreți, parte autentică și profundă a aportului nostru la cultura universală. Un demers rar în exercițiul profesiunii având în vedere că personajele teatrale sunt în marea lor măsură fictive.
Tinerețea! Această stare umană atât de plină de sevă, acest „verde crud” al existentei noastre este cea de a doua coordonată ce îndeplinește, alături de colind, o funcție de bază, dar și una tranzitorie a spectacolului.
Generații întregi de studenți-actori ai Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu au contribuit la asumarea, îmbogățirea și transmiterea acestei întâlniri teatrale, fapt ce l-a determinat pe Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, să-l includă în „patrimoniul” repertoriului TNRS.
Întâlnirea! Într-o lume plină de bariere, această nevoie a Întâlnirii este esențială. Ea pune față în față artiștii și publicul, generații de studenți și actorii, colindul, poveștile și Întâlnirile cu noi și cu ceilalți!
Țesătorul de vise în noua sa variantă revizuită și adăugită este un strigăt cald al bucuriei, o invitație de a participa viu la un demers care se dorește a depăși cutumele actului teatral și, mai ales, de a lua parte la un exercițiu de sinceritate, prin intermediul colindului.

Crăciun plin de bucurie!
Florin Coșuleț, regizor
20 decembrie 2018, Cristian, jud. Brașov
Durata estimativă:1h
Data premierei:08-12-2013
Secțiaromână

SUGESTII SIMILARE