you • tópia

Text: Florian von Hoermann
Regia: Edith Buttingsrud, Florian von Hoermann
Coregrafie: Edith Buttingsrud
Asistent regie: Marcus Hinterberger
Scenografie: Előd Golicza
Costume: Zsófia Gábor
Muzică: Marin Grigore, Vlad Robaș
Video mapping: Dan Basu
Traducere: Elise Wilk
Distribuție: Johanna Adam, Emőke Boldizsár, Yannick Becker, Daniel Plier, Daniel Bucher, Fabiola Petri, Gyan Ros Zimmermann , Ana Tiepac, Ștefan Tunsoiu, Eva Frățilă, Patrick Imbrescu
Cum apare noutatea? Ce este noutatea? Și unde se articulează ea, între individ și propriul limbaj?
„you·tópia” este un proiect multimedia, un poem coregrafic, despre relațiile subtile dintre indivizii unei colectivități. Trecând marea poezie avangardistă a secolului trecut prin filtrul unei sensibilități coregrafice și vizuale aparte, creatorii acestui proiect explorează noi formule de comunicare reprezentative pentru omul modern. Între spațiile domestice și citadine ale nevrozei colective, universurile vegetale paradisiace și coșmarurile postumaniste, spectatorii iau parte la o incursiune psihedelică la capătul căreia vor întrezări o rază de speranță.

Florian von Hoermann s-a născut în 1975. Locuiește în München și lucrează ca regizor independent, autor și pictor. În 1999 a absolvit Academia Athanor din Passau, specializarea regie de teatru și film, sub îndrumarea profesorului David Esrig. Până în 2006 a lucrat ca asistent de regie, iar din 2009 predă actorie și regie la Academia Athanor. A semnat numeroase producții pentru teatrele din Dresda, Baden Baden, Stuttgart și Frankfurt. Este cofondator al colectivului artistic „Institut für GlücksFindung”.

Edith Buttingsrud este dansatoare, coregrafă și profesoară de dans de origine daneză. Locuiește în Berlin. A absolvit Academia de Balet Copenhaga și Școala Internațională de Dans Contemporan Iwansson din München în 2011. De atunci, Edith a lucrat ca dansatoare pentru Dali Touiti, Jiří Kylián / Karine Guizzo, Sebastian Prantll / TanzAtelier Wien, Stephan Dreher, Ilona Roth / Transitheart Productions, Rasmus Soerinus / CampNorr / Varq de Alvo Co. Joao Cidade, Corinna Speith și mulți alții. A participat la diverse rezidențe de creație în Danemarca, Polonia și Germania. În 2018, Edith a fondat, alături de alți trei dansatori, Compania HAA. A semnat, de asemenea, coregrafia pentru numeroase filme și spectacole de teatru și operă semnate de regizori precum Rolf Heim, Morten K. Rosen, Per Linderoth, Florin Vidamski, Florian von Hoerrmann sau Valquire Velkovicq.
Durata estimativă:1h 30min
Data premierei:24-10-2021
Secțiagermană
Traducere:Spectacol prezentat în limba germană, cu traducere în limba română