Constantin Chiriac primește la New York cea mai importantă distincție a International Society for the Performing Arts

Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu primește astăzi, la New York,  cea mai înaltă distincție a International Society for the Performing Arts – The Angel Award. Ceremonia are loc în cadrul ISPA, în 11 ianuarie, ora 15.45 (ora NY), la New York Perelman Theatre (PAC) - 251 Fulton Street.

„Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Teatrul Național Radu Stanca Sibiu sunt membri ISPA, iar acum patru ani am fost ales în board-ul acestei prestigioase structuri, cea mai importantă structură de artele spectacolului din lume. Nu întâmplător se numește International Society for the Performing Arts, unde membrii sunt instituțiile și marile personalități din lume. Faptul că unul dintre cele mai prestigioase premii se îndreaptă către Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și către conducătorul lui este un moment fără precedent. Niciodată cineva din această parte a lumii nu a fost în board-ul acestei structuri și nu a primit acest premiu. Este o recunoaștere a ceea ce Festivalul înseamnă pentru Sibiu, pentru România, pentru Europa și pentru lumea întreagă. În motivația ISPA pentru acordarea premiului este menționată tocmai această recunoaștere a forței, a impactului internațional în zona creației, a miracolului, a legăturilor și a diversității și dialogului între cultură, educație cercetare și ceea ce înseamnă ținta noastră importantă – publicul”, a declarat Constantin Chiriac.

Constantin Chiriac se află în Statele Unite ale Americii în perioada 8-14 ianuarie 2024, unde participă la Congresul anual International Society for Performing Arts (ISPA). De asemenea, pe parcursul deplasării va participa și la Conferința anuală organizată de  Association of Performing Arts Professionals (APAP) și va avea întâlniri cu artiști și parteneri americani pentru discuții despre proiecte de colaborare cu FITS și TNRS în anul 2024. 

Prezența președintelui Constantin Chiriac la evenimentele din programul ISPA 2024 și programul APAP 2024 întărește relația strategică cu SUA, prin noi idei de colaborări cu teatrul și festivalul și selecții de spectacole pentru edițiile viitoare ale FITS.

 

 

 

11-Jan-2024
TNRS