Fantoma e aici

Text: Kobo Abe
Regia: Kushida Kazuyoshi
Scenografie: Dragoş Buhagiar
Muzică: Vasile Şirli
Asistent regie: Sanda Anastasof
Asistent scenografie: Irina Chirilă
Distribuție: Constantin Chiriac, Marius Turdeanu, Gabriela Pîrlițeanu, Mariana Mihu – Plier, Ciprian Scurtea, Florin Coşuleţ, Pali Vecsei, Adrian Matioc, Viorel Rață, Codruţa Vasiu, Ioan Paraschiv, Cendana Trifan, Diana Fufezan, Serenela Mureşan, Adrian Neacşu, Vlad Robaș

Spectacolul conține efecte de lumini produse de stroboscop, ce pot declanşa crize persoanelor care suferă de epilepsie fotosenzitivă.
Corupţia administrativă, informaţia ce se transmite de la ins la ins, manipularea populaţiei prin intermediul mediei sunt doar câteva dintre temele de actualitate ce sunt îmbinate cu poveşti de dragoste şi regăsiri emoţionante. Intriga spectacolului, născută din dorinţa lui Oba Sankichi de a se îmbogăţi de pe urma prietenului-fantomă al mai noului său amic Fukagawa, este întreruptă de momente de comedie bufă, totul convergând către un final neaşteptat al poveştii.

Regizorul Kushida Kazuyoshi propune o formă de teatru psihologic, plin de mister, dar creează în același timp și o atmosferă de comedie, cu replici satirice la adresa unei societăţi extrem de serioase.

“Piesa a fost scrisă de Kōbō Abe acum 50 de ani, dar și în secolul 21, tema este de actualitate. În plus, am ales acest text pentru că e foarte posibil să conțină scene care se regăsesc și în România. Fantoma este expresia unor lucruri care nu se văd, dar care pun în mișcare lumea și societatea în care trăim. Economia, internetul – sunt mecanisme formate din lucruri invizibile, intangibile, dar care ne influențează viața” Kushida Kazuyoshi
Durata estimativă:1h 55min
Data premierei:13-06-2015
Secțiaromână

SUGESTII SIMILARE