Martiri

Text: Marius von Mayenburg
Regia: Radu-Alexandru Nica
Traducere în limba română: Elise Wilk
Decoruri, Video, Lumini: Mihai Păcurar
Muzica, sunet: Vlaicu Golcea
Asistent regie: Luana Hagiu, Lucian Pană
Antrenor vocal: Tim Schüler, Anne Dahl
Distribuție: Valentin Späth, Johanna Adam, Daniel Bucher, Daniel Plier, Ali Deac, Renate Müller-Nica, Iustinian Turcu, Anca Cipariu

Spectacol prezentat în limba germană, cu traducere în limba română
Ce să faci atunci când un tânăr se complace în idei extremiste? Într-o zi, Benjamin Südel, un adolescent de 16 ani, îi explică profesorului său de sport uimit că lecțiile de înot împreună cu fetele îi rănesc sentimentele religioase. Însăși mama lui îi consideră comportamentul o glumă și crede că este vorba despre o perioadă de rebeliune pubertară. Însă Benjamin se implică din în ce mai mult în credința sa și îi aduce pe adulți cu opiniile sale extreme despre teoria evoluției, homosexualitatea și poziția femeilor la disperare. Profesorara sa, doamna Roth, încearcă să ia contact cu el la nivelul lui și să-și apere modul de viață liberal-științific. Dar se pierde în lupta cu elevul și, în cele din urmă, devine ea însăși un martir al viziunii seculare asupra lumii.
Cu această configurație experimentală, Marius von Mayenburg chestionează limitele societății noastre liberale și descrie conflictul dintre credința într-un dumnezeu și credința în știință. Într-o lume dezvrăjită, un tânăr se răzvrătește găsind credința și, în numele creștinismului, conduce o cruciadă împotriva colegilor de clasă, a profesorilor și a părinților care nu se oprește nici la crimă.
16-18 decembrie 2017, Timișoara, „Spectacol invitat în cadrul parteneriatului cu Teatrul de Stat Timișoara”
Durata Estimativa : 1h 45min
Data Premierei : 16-09-2016
Secția : germană
Limita de vârstă : Spectacol nerecomandat celor sub 16 ani

SUGESTII SIMILARE