Șarpele în iarbă

Text: Alan Ayckbourn
Regia: Rafael David Kohn
Traducere: Bianca Oană
Scenografie: Alin Gavrilă
Asistent regie: Lucian Pană
Distribuție: Johanna Adam, Emőke Boldizsár, Fabiola Petri
După moartea tatălui ei, Annabel Chester se întoarce la casa pe care a părăsit-o la o vârstă fragedă pentru a pleca în Australia. Înainte de a o întâlni pe sora ei mai mică Miriam în casa dărăpănată, o întâlnește pe Alice, asistenta care l-a îngrijit pe tatăl ei până cu puțin timp înainte de moarte. Alice este surprinzător de bine informată despre situația familiei, în special despre faptul că, cu puțin timp înainte de moartea sa, decedatul a numit-o pe Annabel drept moștenitor unic. Și apoi ajunge repede la subiect: Alice cere 100.000 de lire sterline pentru tăcerea ei asupra faptului că Miriam a „ajutat” puțin la moartea tatălui ei.
Nu așa și-a imaginat Annabel reîntoarcerea, mai ales că primirea făcută de sora Miriam, lăsată fără moștenire, nu este tocmai caldă. Dar, în cele din urmă, amenințarea reprezentată de șantajul lui Alice le obligă să-și unească forțele și să lucreze împreună.
Este bine că Miriam are nervi puternici și are deja experiență în anihilarea persoanelor incomode, lucru demonstrat cu o doză puternică de barbiturice în paharul de vin al lui Alice. Dar în cursul nopții se întâmplă lucruri ciudate și povestea ia o întorsătură neașteptată.
Un thriller puternic cu ecouri de filme de groază, în cursul căruia se dovedește că nu numai circuitele electrice ale casei familiei, ci și fundamentele morale ale familiei sunt putrede.
14 – 16 octombrie 2017, Gheorghieni, Colocviul Teatrului Național al Minorității.
Durata estimativă:1h 20min
Data premierei:27-02-2016
Secțiagermană
Limita de vârstă:
Traducere:Spectacol prezentat în limba germană, cu traducere în limba română

SUGESTII SIMILARE