Sala Faust

Strada Triajului 1-3

Tipuri de Evenimente

clasic, modern, experimental, circ, dans, concert

Capacitate

450

Fabrica de Cultură este unul dintre cele mai ambițioase proiecte de reabilitare arhitecturală din România, prin care o uzină dezafectată a fost adaptată pentru a găzdui o multitudine de evenimente culturale. Compartimentată în trei mari săli, fiecare cu propriul său specific, Fabrica de Cultură găzduiește la ora actuală câteva dintre spectacolele de patrimoniu ale teatrului sibian, printre care „Faust”, în regia lui Silviu Purcărete.

Sala „Faust” și Sala „Lulu”, denumite astfel după producțiile omonime semnate de Silviu Purcărete, sunt două dintre spațiile de joc emblematice ale Sibiului, găzduind în perioada FITS numeroase spectacole de teatru, dans și circ contemporan. Spații industriale adaptate, în special, pentru experimente teatrale și coregrafice moderne, cele două săli adună an de an peste 10.000 de spectatori din întreaga lume.
Sala „Faust” este sediul celei mai importante producții teatrale sibiene de până acum – „Faust”, în regia lui Silviu Purcărete –, fiind, de asemenea, un spațiu care găzduiește expoziția foto dedicată acestui spectacol.