Oleanna

Text: David Mamet
Directed by: Bogdan Sărătean
Scenography: Alexandra Budianu
Cast: Veronica Arizancu, Ciprian Scurtea
O studentă vine în biroul profesorului său, exprimându-și nemulțumirea pentru nota obținută la test. Profesorul este dispus să-i mai ofere o șansă, însă acest gest implică un preț. Va fi oare studenta dispusă să plătească acest preț? Unde se plasează linia roșie între ce este permis și ce nu? Treptat, sub ochii noștri, totul este pe cale să se transforme într-un joc bolnav. „Oleanna” este o poveste despre putere și fragilitatea ei, despre măști și umbre, a cărei actualitate frapantă ne pune în fața propriilor temeri și speranțe.

“Sunt 30 de ani de când David Mamet a scris piesa asta. Din punct de vedere dramaturgic ea e perfectă, atât timp cât perfecțiunea există. E perfectă pentru că nu e părtinitoare, nu e tezistă. Dar în același timp autorul presimte fenomene stranii ale modernității. Oare cum ar arăta piesa lui Mamet în ziua de azi, în care exhibăm în medul virtual cu surplus violență atâtea neîmpliniri, găsind mereu și mereu vinovați?
Oare și-ar fi imaginat cât de actual va fi textul lui după trei decenii? Ambele personaje au dreptatea și vina lor în egală măsură, iar asta e tragic. Doar că e o tragedie a omului modern, complet lipsită de catharsis.” Bogdan Sărătean, regizor
Estimated duration:1h 15min
Premiere Date:30-09-2022
Sectionromanian

SIMILAR SUGGESTIONS